Blaguško jezero

Blaguško jezero se nahaja v naselju Blaguš v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Gre za umetno jezero, ki je bilo zgrajeno v 60. letih prejšnjega stoletja z namenom zbiranja vode, s katero so v poletnih sušnih mesecih namakali polja.

Danes je jezero priljubljena izletniška točka v osrčju Slovenskih goric. Jezero je veliko 12 hektarjev, največja globina v jezeru pa meri 15 metrov.

Predvsem v poletni sezoni je jezero dobro obiskano. Sama sem ga obiskala pozimi, ko je bilo jezero pomrznjeno. Ob jezeru lahko preživite aktivno popoldne v prelepi naravi, ki ga obdaja, ali pa le uživate ob nabrežju.

Čez dan lahko uživate na pomolu, poleti se lahko v jezeru tudi kopate, uživate v supanju, kolesarite, se vozite v čolnu, ribarite ali se pa sprehodite, saj je ob jezeru speljana pot, ki ponuja prijeten sprehod.

Gostinski lokal, ki se nahaja ob jezeru ima čudovit zunanji in notranji interier s sproščujočo glasbo, prijaznim osebjem in čudovitim pogledom na jezero. Lokal je odprt tudi v zimskem času. Tukaj bi obiskovalec lahko obsedel kar cel dan; dan bi lahko začel z odlično kavico in pravo prekmursko gibanico, večer pa zaključil ob kozarcu vina.

Jezero pa ponuja v zadnjem času tudi zelo priljubljene glamping počitnice. Nazaj k naravi je moto vseh glampingov, zato je 16 lesenih hišk postavljenih v gozdu, 33 lesenih s trstiko prekritih hišk pa na travniku. Kraj predstavlja odlično lokacijo za vse, ki želijo iz postelje uživati v pogledu na prekrasno naravo in jezero.

V okolici jezera pa so že pred mnogimi leti prepoznali posebna sevanja, ki naj bi vplivala na počutje.  Sama sem se v njegovi okolici počutila res zelo prijetno, pa tudi zaradi samega miru, urejene okolice in maloštevilnih obiskovalcev (poleti je verjetno malce drugače).

Parkiranje je omogočeno na parkirišču tik ob jezeru.

Primeren čas za obisk jezera je v vseh letnih časih, ker pa je od ⇒ Negovskega jezera oddaljeno le 9  kilometrov, priporočam, da se zapeljete še do Negove. 

Fotogalerija

Januar 2022

Dodaj odgovor