Moravske Toplice

Moravske Toplice predstavljajo središče zdraviliškega turizma na severovzhodu Slovenije. Naselje leži 7 kilometrov od Murske Sobote. Kraj se je spremenil v zdraviliško naselje po letu 1960, ko so pri vrtanju namesto nafte naleteli na vročo termalno vodo; danes so tako obiskovalcem kraja na voljo Terme 3000 in Terme Vivat.

Sama sem bila v Termah 3000, ki so za naše razmere dokaj velike toplice z zunanjim in notranjim termalnim parkom. Zunanji del parka je poleti namenjen tudi zabavi, saj nudi park poleg bazenov kar nekaj adrenalinskih toboganov za pogumne in za najpogumnejše, pa tudi manjše družinske tobogane.

Notranji bazeni se nahajajo kar v dveh nadstropjih. Zgornje nadstropje je namenjeno predvsem sproščanju. Skoraj vsi bazeni, tako notranji kot tudi zunanji, so med seboj povezani.

Poleg bazenov terme nudijo tudi wellness ponudbo, kjer se najde za vsakega nekaj. Gostinske ponudbe v samih termah je kar nekaj, tako da lačni in žejni zagotovo ne boste.

V poletnem času je ob zunanjih bazenih veliko travne površine za poležavanje, tudi z nekaj sence. Ker je obiskovalcev zaradi term vedno veliko, saj prihajajo tudi s sosednjih držav, imajo Moravske Toplice veliko ponudbo namestitev. Bivate lahko v hotelih, zasebnih namestitvah, v apartmajskem naselju Prekmurska vas, pa tudi kampirate lahko.

Posebnost Term 3000 je bazen s črno termo mineralno vodo, ki pomaga pri rehabilitaciji bolezni dihal in kože ter revmatskih obolenj. Žal pa v času epidemije Covid 19 bazen s črno termalno vodo ne obratuje, prav tako tudi ne savne.

Ko ste v teh krajih, brez slastne gibanice seveda ne gre. Tukaj boste lahko okusili najboljšo prekmursko gibanico v Sloveniji.

Tudi brez domačega bučnega olja in bučnih semen, ki so značilni za ta kraj, ne smete oditi domov.  Vse to in še kaj lahko kupite v trgovinici, ki se nahaja v bližini term. 

V poletnem času se v Moravskih Toplicah nahaja poletna turistična tržnica, kjer svoje domače izdelke prodajajo okoliški kmetje in ostali prodajalci. Različni dogodki se tam sicer vrstijo skozi vse leto. Več informacij boste dobili na njihovi turistično-informacijski spletni strani.

Največje kulturno-zgodovinska znamenitost v Moravskih Toplicah je evangeličanska cerkev Dobrega pastirja Jezusa.

Moravske Toplice s svojo okolico, ki je deloma tudi gričevnata, poleg sproščanja z zdravilno termalno vodo ponuja številne urejene kolesarske in pohodniške poti.

Za ljubitelje golfa pa igrišče Livada ponuja 18 lukenj, ki se razprostirajo na več kot 50 hektarjih in je del naravnega parka, ki obdaja turistični kompleks Terme 3000. Naslednjič zagotovo obiščem še Terme Vivat, ki se nahajajo na drugi strani ceste, približno kilometer proč od Term 3000.

Fotogalerija

Avgust 2022

Dodaj odgovor