Pot med krošnjami

Pot med krošnjami leži v osrčju pohorskih gozdov, na nadmorski višini 1517, na Rogli. Na poti, ki se vije med smrekami, lahko doživite Pohorje iz ptičje perspektive, saj je razgledni stolp visok kar 37 metrov, sama pot, ki se nahaja 20 metrov nad tlemi, pa je dolga dober kilometer.

Razgledni stolp je odprt skoraj vse dni v letu (363 dni). Vstopnina za odraslo osebo znaša 10 EUR, ker pa je pot primerna in zelo priljubljena med družinami, pa je možen nakup tudi cenejših družinskih vstopnic.

Pot vas bo navdušila z vmesnimi poučnimi postajami (slednje obiskovalca poučijo o kamninah, o rastlinah in živalstvu), na vrhu poti pa vas bo ob jasnem vremenu pričakal nepozaben razgled. Z vrha stolpa se namreč ponuja panoramski, 360 stopinjski razgled, pogled pa z vrha seže na vse strani, tudi do Triglava.

Celotna pot med Krošnjami je primerna tudi za vozičke, je dokaj široka in je varovana z žično ograjo.

V samem središču stolpa se nahaja adrenalinski tobogan, tako da se vsi tisti, ki ljubite tovrstne tobogane, z vrha stolpa kar spustite in popeljete na nepozabno vožnjo, dolgo več kot 60 metrov. Sama sem se raje peš odpravila po poti nazaj, uživala v razgledih in  občudovala vse tiste, ki so se spuščali po toboganu.

Pod stolpom se nahaja manjša trgovinica s spominki in igračami. V bližini je dovolj bifejev in gostinskih lokalov, prav tako je na Rogli veliko parkirnih mest.

Na stolpu se boste zamudili največ dve uri, zato bo ostalo še dovolj časa za sprehode na Rogli ali pa še za kakšno adrenalinsko doživetje.

Zimsko-letno sankališče Zlodejevo se nahaja nekaj metrov stran od stolpa. Za ljubitelje hitrosti se boste lahko po 1360 metrov dolgi progi v vseh letnih časih popeljali s sanmi, sami ali v dvoje. Vožnja je primerna tudi za otroke.

Rogla je obdana z raznoliko naravo, ki obiskovalcem nudi številne možnosti za rekreacijo. Primeren čas za obisk je v vseh letnih časih.

Na vrhu razglednega stolpa lahko kar piha in če boste imeli srečo, kot sem jo imela sama, boste na sprehodu med pticami srečali prijazno veveričko, ki se rada postavi pred objektiv.

V bližini Rogle se nahajajo tudi Terme Zreče.

Fotogalerija

Dodaj odgovor