Minimundus

Bi želeli v enem dnevu okoli sveta? Potem je Minimunuds prava izbira za vas. Od Ljubljane je oddaljen 85 km, le nekaj kilometrov stran od Celovca.

Minimundus je park, ki se razprostira na 26.000 m2 in leži poleg Vrbskega jezera. Na njem je razstavljenih približno 160 najlepših svetovnih znamenitosti  z vsega sveta v miniaturnem formatu. V merilu 1:25 so oblikovane najlepše zgradbe, zgrajene po originalnih načrtih. Kljub temu, da vse izgleda majhno in stisnjeno, je za celotni ogled potrebno vsaj 3 ure.

Imajo tudi notranji prostor zanimivih doživetij, ki meri 1500 m2, in je namenjen predvsem otrokom. Park je odprt skoraj celo leto, le nekaj dni v letu je zaprt. Dobro je, da pred odhodom pogledate njihovo spletno stran, kjer je naveden urnik ogledov.

                        
Za vstopnino boste odšteli  cca 20 €, vendar je park  zelo lepo urejen in prijazen obiskovalcem. V njem je veliko klopic, kjer lahko posedite, park je bogat  z cvetlicami in ima prostorno restavracijo z notranjim in zunanjim prostorom.

Lahko se boste slikali ob Eifflovem stolpu, ne da bi obiskali Paris, ob kipu Svobode, poleg operne hiše iz Sydneya… Tudi na značilno telefonsko govorilnico iz Londona niso pozabili. Bila pa sem pozitivno presenečena, ko sem videla pomanjšani Bled in Plečnikovo Narodno univerzitetno knjižnico NUK iz Ljubljane.

      
Park sem obiskala jeseni, na lep sončen dan. V poletnih mesecih, ko je vroče,  priporočam, da ga obiščete v dopoldanskem času in se popoldan raje odpravite  malo ohladit k Vrbskemu jezeru, ki je poleg parka.

Minimundus je poučen, zabaven  in  razveseljuje  najmlajše, mlade in starejše obiskovalce.  Z obiskom podpirate tudi otroke in mlade z avstrijske Koroške, ker je park v lasti Agencije za varstvo otrok.  Zelo zanimiv izlet, ki ga lahko združite z obiskom ⇒ Celovca ali Vrbskega jezera.


September 2018

Dodaj odgovor