Otočec

Je najbolj poznan po Gradu Otočec, ki stoji na otočku sredi reke Krke. Je edini vodni grad pri nas.  Od Ljubljane je oddaljen 72 km in spada pod občino Novo mesto.

   

 Grad Otočec je iz 13.stoletja. Prvi lastniki in točna letnica nastanka niso poznani. Čudoviti grajski park je nastal na prelomu iz 18. v 19.stoletje.  Današnjo podobo je grad dobil leta 1968, leta 2008 so ga ponovno prenovili v luksuzen hotel. Danes je eden izmed najprivlačnejših in prestižnih  hotelov v Sloveniji.  Je ena izmed najlepših turističnih destinacij na Dolenjskem.

Kulinarika je pomemben steber grajskega hotela. V grajski restavraciji se rojevajo vrhunske jedi. V grajski kavarni si lahko privoščite grajsko sladico.

                                               
Slikovita okolica, zelena reka Krka, leseni mostovi,…  vabijo na sprehod po grajskem parku in njeni okolici. V idilični naravni lepoti lahko uživamo med opazovanjem čudovitih belih labodov. So prijazni, lepi in elegantni, ko plavajo. Zelo so fotogenični in radi se slikajo.

Okolica nudi nepozabna doživetja ljubiteljem športa, narave, rekreacije, ljubiteljem fotografiranja,… Zelo priljubljeno je kolesarjenje po poteh v okolici Otočca. Igrate lahko tudi golf na bližnjem igrišču. Nekaj kilometrov stran se lahko sprostite v termalnih bazenih. Šmarješke toplice so od gradu oddaljene le 5 km. Lahko si omislite pravljično poroko na gradu.

            
Izlet, ki ponuja veliko izbire. Izbira je vaša. Tukaj boste zagotovo našli sprostitev in preživeli lepe trenutke v objemu narave.Dodaj odgovor